RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Fazuľlovo – papriková tapenádaZobraziť galériu

Fazuľlovo – papriková tapenáda

Fazolovo – papriková tapenáda

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 10 | Čas: 45 minút


menšia červená paprika 2 ks
fazuľa červená  2 konzervy (800 g)
slunečnicové semienka 2 hrstky
cesnak 2 strúčiky
citronová šťava 2 lyžice
sušené provensálské bylinky 1 lyžička
morská soľ 1 lžička
plnotučná horčica 1 lžíce
jarná cibuľka 1 ks
kapary 1 malá hrsť
čerstvý plocholistý petrželen alebo bazalka  
extra panenský olivový olej  

 

Zapneme a predhrejeme rúru na 170 °C. Papriky zbavíme semienok, nakrájame na väčšie kúsky, zalejeme olivovým olejom, osolíme, posypeme provensálskymi bylinkami a pečieme cca 25 minút do zlatista. Potom ich necháme vychladnúť. Do mi×eru vložíme scedené a prepláchnuté fazule, vychladené papriky, slnečnicové semienka, olúpaný cesnak, horčicu, citrónovú šťavu a rozmi×ujeme. Zmes premiestnime do misky, vsypeme najemno nakrájanú jarnú cibuľku a kapary, pokvapkáme dvoma lyžicami olivového oleja a premiešame.
 
 ----------

Na talnieri posypeme nasekaným petržlenom či bazalkou.

 ---------- 

Ak chceme hrubšiu textúru, môžeme nechať časť fazule nerozmixovaných úplne najemno.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >