RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Hovädzie rebráZobraziť galériu

Hovädzie rebrá

Pečené hovädzie rebrá v pikantnej marináde

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 160 minút


Hovädzie rebrá  1,6 kg 
Mrkva, zeler, petržlen   1 kg
Cibuľa     300 g
Soľ     2 lyžice
Cukor     1 lyžica
Ocot     50 ml
Chilli paprička    1 ks
Divoké korenie    30 g
   
Marináda:  
Sweet chilli    150 ml
Limetková šťava   2 limetky
Sójová omáčka    50 ml


Mäsité hovädzie rebrá starostlivo umyjeme a vložíme do hrnca. Z vody, cukru, soli, divokého korenia a octu si pripravíme sladkokyslý rôsol, ktorým rebrá zalejeme, aby boli potopené. Pridáme nakrájanú koreňovú zeleninu, cibuľu a nakrájanú papričku a privedieme k varu. Varíme cca 2 hodiny do mäkka.
 
Zmiešame sweet chilli omáčku s limetkovou šťavou, sójovou omáčkou, medom a nastrúhaným zázvorom v pikantnej marináde.
 
Uvarené rebrá vyberieme, necháme vychladnúť a potrieme pripravenou marinádou. Rebrá pečieme v predhriatej rúre na cca 170°C približne 20 minút.

Podávame na peknom tanieri za tepla aj za studena

- Do marinády môžeme ešte pridať lyžicu hrubozrnnej horčice.
- Takto môžeme pripraviť aj rebrá bravčové, akurát doba varenia sa nám skráti minimálne na polovicu.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >