Zobraziť galériu
Zemiakovo hubové lasagne zapečené so syrom čedar
Zemiakovo hubové lasagne zapečené so syrom čedar
Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 60 minút
Zemiaky veľké |
1,4 kg |
Šampiňóny biele |
300 g |
Hliva ústričná |
300 g |
Smotana 31% |
500 m |
Mlieko |
300 m |
Maslo |
100 g |
Tymián |
1 snietka |
Čedar plátkovaný |
200 g |
Soľ, korenie |
podľa chuti |
Zemiaky ošúpeme, umyjeme a nakrájame na plátky tenké 2 milimetre. Ak sa vám zemiaky budú zle krájať, pozdĺžne rozpoľte a krájajte na 2 milimetrové plátky.
Do kastróliku nalejte mlieko, smotanu, osoľte, okoreňte a priveďte do varu. Nakrájané zemiaky dajte do vriaceho mlieka so smotanou a za stáleho miešania varte 6 minút. Ochutnajte, zemiaky by mali byť slanšie.
Šampiňóny, hlivu ustricovú, očistite, nakrájajte na väčšie kúsky. Do kastróliku dajte maslo, rozohrejte a nakrájané huby orestujte. Huby nesmú byť orestované do hneda. Po orestovaní mierne osoľte, okoreňte a pridajte tymián.
Zapekaciu formu vyložte papierom na pečenie. Na dno dajte vrstvu zemiakov, potom vrstvu orestovaných húb. Pridajte syr a na záver vrstvu zemiakov, ktorú zalejte smotanou a mliekom, ktoré vám zostali v hrnci pri varení zemiakov.
Pečieme v rozpálenej rúre na 200°C približne 40 minút.
Lasagne podávame na peknom, predhriatom tanieri.
- V sezóne húb môžete nahradiť šampiňóny za pravé hríbiky.
- Syr čedar môžete nahradiť ementálom, parmezánom.
- Zapekaciu formu môžete vyložiť plátkovou anglickou slaninou.
Vytlačiť recept