RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Hríbové rizotoZobraziť galériu

Hríbové rizoto

Talianske hríbové rizoto

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 30 minút


Ryža (guľatozrnná) 400 g (Arborio alebo Carnaroli)
Olivový olej 50 ml
Biele víno 100 ml
Soľ,korenie dle chuti
Hríby 150 g (čerstvé alebo mrazené)
Vývar (zeleninový alebo hydinový) 750 ml
Maslo (studené) 100 g
Cibuľa 100 g
Cesnak 50 g
Parmezán 50 g


V hrnci rozohrejeme olivový olej a 1 lyžicu masla, pridáme jemne nasekanú cibuľu a cesnak a zľahka restujeme do "sklovita", musí iba zmäknúť.
 
Potom pridáme surovú ryžu a zvýšime teplotu. Ryžu smažíme za stáleho miešania asi minútu, kým nebudú všetky zrnká priesvitné. Prilejeme biele víno a za stáleho miešania ho necháme odpariť.
 
Keď sa všetko víno vsiakne do ryže, pridáme naberačku horúceho vývaru a pokrájané huby (môžeme ich predtým krátko orestovať na olivovom oleji), stlmíme teplotu a okoreníme a osolíme. Za stáleho miešania necháme vývar opäť vsiaknuť a vyvariť. Potom pridáme ďalšiu naberačku a takto postupujeme až do chvíle, kým nespotrebujeme vývar a kým nie je ryža mäkká "na skus".
 
Hotové rizoto odstavíme zo sporáka, vmiešame zvyšné maslo, a polovicu nastrúhaného parmezánu. Dôkladne premiešame a necháme asi 2 minúty pod pokrievkou "dôjsť". Podľa chuti dosolíme, alebo môžeme pokvapkať citrónovou šťavou.
 
Podávame posypané zvyšným strúhaným parmezánom a nasekanou petržlenovou vňaťou.
Podávame na peknom, predhriatom taniery.
- Miesto vývaru môžeme samozrejme použiť vodu, ale nie je to ono.
- Hotové rizoto môžeme ľahko zjemniť smotanou.
- Ak máme sušené huby je dobré pred použitím povariť a vývar použiť do rizota.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

GRIND LT7011 GRIND
LT7011

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >