Z droždia, lyžice cukru, lyžice múky a trochy vlažného mlieka pripravte kvások a nechajte cca pol hodiny kysnúť.
Preosiatu múku nasypte do misy, prilejte vykysnutý kvások, nastrúhanú citrónovú kôru, vajcia, zvyšné vlažné mlieko a zvyšok cukru. Osoľte a premiešajte. Nechajte ešte aspoň 20 minút kysnúť.
Mrazené čučoriedky necháme pokojne cez noc vysypané v sitku, aby sa roztopili a odkvapkala z nich šťava.
Šťavu dáme do rajnice, prisypeme cukor a prevaríme do sirupu.
Keď je šťava zvarená, zľahka vmiešame čučoriedky a spoločne chvíľku prevaríme, aby sa čučoriedky a šťava spojili.
Tvaroh zmiešame s kyslou smotanou, pridáme cukor a podľa chuti vmiešame čučoriedky so šťavou.
Lievančeky smažíme na oleji na rozpálenej panvici po oboch stranách do zlatista.
- Ak chceme mať šťavy v čučoriedkach viac, neprevárame ju úplne do sirupu a pred pridaním čučoriedok do šťavy zahustíme ľahko šťavu solamylom rozmiešaným v studenej vode