RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Pečená treskaZobraziť galériu

Pečená treska

Pečené treska s kôprovými pestom a zemiačikmi Grenaille

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 30 minút


Treska filet   800 g
Zemiaky Grenaille  800 g
Olivový olej   50 ml
Tymián    10 g
   
Koprové pesto:  
Kôpor čerstvý   50 g
Hladkolistý petržlen  50 g
Citrón    1 ks
Parmezán   50 g
Orechy (piniové)  20 g 
Olivový olej   50 ml
Soľ, korenie podľa chuti


Tresku umyjeme a osušíme utierkou. Osolíme, okoreníme a opekáme na rozpálenej panvici z oboch strán. Po prvom otočení tresku potrieme kôprovými pestom a dopečieme.
 
Zemiačiky Grenaille uvaríme v osolenej vode. Scedíme a necháme vychladnúť. Zemiačiky prekrájame na polku, posypeme tymiánom a opekáme na panvici na olivovom oleji.
 
Natrhaný kôpor a petržlenovú vňať zalejeme olivovým olejom, osolíme, okoreníme, pridáme namletý parmezán, píniové oriešky a pár kvapiek citrónovej šťavy. Takto pripravené ingrediencie rozmixujeme tyčovým mixérom na kašu.

Podáváme na peknom, predhriatom taniery.

- Ak sme si pesta pripravili viac, nevadí. Preložíme pesto do uzatvárateľnej nádoby a dáme do chladničky, vydrží dlho a dá sa použiť aj na cestoviny alebo do šalátov

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >