Baklažány nakrájame na plátky hrubé asi 5 mm, ugrilujeme na grilovacej panvici, odložíme stranou na neskoršie použitie a pripravíme si syr nastrúhaný na hrubom strúhadle. Na panvici rozohrejeme 2 lyžice oleja a opražíme na ňom mäso do ružova. Potom pridáme olúpaný cesnak a takto opekáme zhruba 5 minút. Následne cesnak vyberieme a mäso podlejeme bielym vínom, ktoré pri vare necháme odpariť. Potom vlejeme drvené paradajky, osolíme, okoreníme a zasypeme škoricou. Celú zmes premiešame, privedieme do varu, zakryjeme pokrievkou a varíme ďalších 15 minút. Po uplynutí tejto doby necháme asi 10 minút chladnúť.
Zapneme rúru a predhrejme ju na 180°C. Vymastíme pekáč alebo zapekaciu misu, rozložíme do nej polovicu pripravených grilovaných baklažánov, zalejeme polovicou omáčky a na nej naukladáme ďalšiu vrstvu zo zvyšných baklažánov a zmesi. Takto pripravené odložíme nabok, kým si nepripravíme bešamel. Rozohrejeme maslo, do ktorého pridáme múku a za stáleho miešania prilievame mlieko tak, aby sa nevytvorili hrudky. Potom pridáme tretinu nastrúhaného syra, muškátový oriešok a 2 žĺtky a miešame, kým nevznikne hustá omáčka. Takto pripraveným bešamelom zalejeme misu s pripravenými baklažánmi, potom povrch posypeme zvyšným nastrúhaným syrom.
Vložíme do predhriatej rúry a pečieme 40 minút, kým povrch nestmavne a nezozlátne. Pred podávaním necháme 10 minút odležať.
----------