Vajcia ušľaháme so soľou do snehu. Panvicu vymastíme olejom a na miernom ohni usmažíme z vajec tenké omelety. Necháme vychladnúť, zvinieme a nakrájame ich na tenké rezance.
Na pastu sambal zmiešame nakrájanú cibuľu, cesnak, chilli papričku bez semienok, koriandrové semienka, cukor, garnátovú pastu, šťavu z limetky dohromady a rozmixujeme v mixéri alebo vymiešame v mažiari na hladkú pastu.
Vo woku rozpálime olej, pridáme na rezančeky nakrájané kuracie prsíčka a orestujeme, potom pridáme pastu sambal a spoločne restujeme, až sa pasta rozvonia. Pridáme krevety, uvarenú vychladnutú ryžu, nakrájanú mladú cibuľku, šalotku, nakrájanú čínsku kapustu, arašidy a spoločne opekáme. Osolíme, okoreníme a pridáme sójovú omáčku.
Na záver pridáme do hotovej ryže nakrájanú vaječnú omeletu, premiešame a horúce podávame.
- Namiesto kuracieho mäsa môžeme použiť na rezančeky nakrájané hovädzie mäso
- Nasi Goreng môžeme podávať aj ako vegetariánske jedlo keď z receptu vypustíme mäso aj krevety.
- Na sójovej omáčke dosť záleží, je dobré požívať sladkú Kikkoman alebo priamo omáčku Kecap manis
- Nasi Goreng môžeme obohatiť aj primiešaním čerstvých fazuľových alebo sójových klíčkov.