RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Čerstvý marinovaný losos na koži v hrubej morskej soli a cukre, grilovaný na olivovom olejiZobraziť galériu

Čerstvý marinovaný losos na koži v hrubej morskej soli a cukre, grilovaný na olivovom oleji

Jednoduchý losos trochu inak

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 30 minút


Čerstvý losos 1 kg
Hrubá morská soľ 500 gr
Cukor krupica 500 gr
Panenský olivový olej 1 dcl

Čerstvého lososa zbavíme kostí a pomocou papierového obrúska osušíme. Takto pripraveného lososa dáme kožou dole na plech. V miske zmiešame soľ, cukor a všetko nasypeme v rovnakej vrstve na lososa. Necháme pri izbovej teplote 5 hodín marinovať. Po 5 hodinách marinádu zo soli a cukru odstránime, pod studenou tečúcou vodou spláchneme a potom pomocou papierového obrúska osušíme.

Marinovaného lososa nakrájame na steaky a ugrilujeme. Grilovaciu panvicu rozohrejeme, prilejeme olej, na ktorom lososa ugrilujeme. Najprv kožou nadol, približne 4 minúty a potom lososa otočíme a opäť grilujeme 4 minúty.

Grilovaného lososa podávame na peknom, predhriatom tanieri.

- Teplota pri grilovaní lososa by nemala presiahnuť 200°C, vhodná teplota je 180°C
- Lososa pečte s kožou, je šťavnatejší a lahodnejší
- Po ugrilovaní sa koža oddeľuje lepšie ako pred tepelnou úpravou
- Marinovaného lososa môžete grilovať vcelku. Nemusíte ho porciovať. Losos je ešte šťavnatejší a lahodnejší
- Lososa môžete piecť v alobale alebo na papiery na pečenie

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

CARMEN LT5001 CARMEN
LT5001

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >