RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Pikantné morčacie rezanceZobraziť galériu

Pikantné morčacie rezance

Pikantné morčacie rezance s grapefruitovým carpaccio a avokádom

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 20 minút


Morčacie prsia 4 plátky
Sójová omáčka  4 lyžice
Ružový grapefruit  3 ks
Chilli paprička  1 ks
Kôra z 1 limetky   
Med 2 lyžice,jemný olej 5 lyžíc
Avokádo  3 ks
Sezamové semienka 2 lyžice
Soľ a korenie na dochutenie
Koriander na ozdobu


Maso osušíme papírovým obrúskom a nakrájame na prúžky, pokvapkáme sójovou omáčkou a okorením. Grapefruity ošúepme a nakrájame na tenké plátky, špičkou noža odstránime prípadné kôstky. Štavu pritom zachytíme. Premiešame 6 lyžíc šťavy, med, chilli papričku nakrájanu najemno, limetkovú kôru, soľ, korenie a 3 lyžice oleje. Avokádo rozolíme, vyberieme kôstku  a dužninu nakrájame na plátky. Rozložíme striedavo s plátkami grapefruitu na tanier,  pokvapkáme zálievkou. Sezamové semienka opražíme nasucho na panvici. Prúžky mäsa opečieme na zvyšnom oleji asi 5 minút a rozložíme na tanier. Posypeme sezamom a ozdobíme lístkami koriandru. Ihneď podáváme.

Posypeme sezamom a ozdobíme lístkami koriandru. Ihned podáváme.

- Med môžeme nahradiť 2 lyžičkami trstinového cukru a alebo úplne vynechať.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >