RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Plnená sekanáZobraziť galériu

Plnená sekaná

Plnená sekaná pečienka s vajcom


Obtiažnosť: nízka | Porcie: 10 | Čas: 150 minút


Mleté hydinové mäso  500 g
Mleté teľacie mäso  500 g
Žemľa 1 ks 
Vajcia 3 ks
Olivový olej  1 polievková lyžica  
Mlieko 3 polievkové lyžice
Soľ  
Čerstvo podrvené biele korenie
Vývar  2 polievkové lyžice 
Rum alebo biele víno 2 polievkové lyžice 
Natvrdo uvarené vajcia 4 ks
Plátky anglickej slaniny alebo plátky prošuta 300 g


Pokrájanú žemľu dáme do misy, zalejeme mliekom a rozdrobíme.

Pridáme oba druhy mäsa, olej, vajcia, soľ a korenie a začneme vypracovávať vláčnu zmes, ktorú ešte zvlhčíme vývarom a alkoholom. Pracujeme rukami až bude zmes homogénna.

Rúru predhrejeme na 180 stupňov. Formu na chleba vyložíme plátkami slaniny tak, aby sme mohli neskôr pečienku prikryť.

Do formy nanesieme polovicu mäsovej zmesi. Na ňu položíme do radu vajcia a zakryjeme druhou polovicou zmesi, preložíme plátkami slaniny a formu postavíme do pekáča .Do polovice výšky formy nalejeme horúcu vodu a pečieme vo vodnom kúpeli pri teplote 180°C asi hodinu a pol.


Podávajte s varenými novými zemiakmi a alebo za studena s domácim čerstvým chlebom, kyslými uhorkami a vychladeným pivom.


- Pečienku môžete vytvarovať tiež ako valec alebo šišku, obaliť slaninou, prípadne previazať a piecť rovnako vo vodnom kúpeli vo forme.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >