RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Škoricový pletenecZobraziť galériu

Škoricový pletenec

Efektný škoricový pletenec

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 6 | Čas: 85 minút


Cesto:  
Mlieko  120 ml 
Droždie  15 g 
Trstinový cukor prírodný  1 lyžica
Pšeničná múka celozrnná jemne mletá  150 g 
Pšeničná múka biela hladká  150 g 
Soľ morská jemná  1 štipka
Maslo  30 g 
Žĺtko  1 ks 
   
Náplň:  
Trstinový cukor prírodný 5 lyžic
Škorica mletá  3 lyžičky 
Maslo  60 g


Z vlažného mlieka, kvasníc a 1 lyžice trstinového cukru pripravíme kvások.
 
Po vzídení kvásku pridáme ostatné suroviny určené na cesto: obe múky, štipku soli, 30 g masla a 1 žĺtok. Spracujeme cesto a necháme ho kysnúť na teplom mieste cca 60 minút.
 
Na náplň si v miske zmiešame 60g rozpusteného masla, 5 lyžíc trstinového cukru a škoricu.
 
Vykysnuté cesto opäť prepracujeme a vyváľame v čo najtenšej plát v tvare štvorca. Ten potrieme po celej ploche náplňou a zrolujeme. Zrolované cesto z vrchu pozdĺžne rozrežeme tak, že z jednej strany začneme 5 cm od konca a dorežeme až na druhý koniec. Takto nám vzniknú dva pramene, ktoré sú na jednom konci k sebe spojené. Pramene spletieme (preložíme cez seba) tak, aby bol rez na vonkajšej strane. Vzniknutý vrkoč stočíme do kruhu a pritlačením spojíme oba konce k sebe. Hotový veniec prenesieme na plech vyložený papierom na pečenie.
 
Pečieme na 180 °C dozlatista, cca 25-30 minút.



Škoricový veniec podávame ako chrumkavý múčnik s jedinečnou škoricovú príchuťou.

- Po upečení ešte horúci môžete poliať rozohriatym maslom s troškou rumu.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

CARMEN LT5006 CARMEN
LT5006
AIR LT6011 AIR
LT6011
AIR LT6012 AIR
LT6012

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >