RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Polievka z pečeného cesnakuZobraziť galériu

Polievka z pečeného cesnaku

Jednoduchá a chutná smotanová polievka z pečeného cesnaku s čerstvým majoránom

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 30 minút


Cesnak 80 g
Zemiaky 200 g
Smotana 31% 2 dcl
Maslo 80 g
Hovädzí vývar 1,2 l
Čerstvá majoránka 2 polievkové lyžice
Muškátový oriešok štipka
Soľ, korenie podľa chuti


Cesnak ošúpeme, nakrájame na väčšie kusy.

Zemiaky očistíme, umyjeme a nakrájame na väčšie kocky.

Do rajnice dáme maslo, ktoré na miernom ohni rozohrejeme. Pridáme cesnak a len krátko orestujeme. Cesnak sa nesmie sfarbiť. Pridáme nakrájané zemiaky, zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a pridáme muškátový oriešok. Privedieme k varu. Na miernom ohni varíme 20 minút.

Potom polievku pomocou tyčového mixéra dohladka rozmixujeme.

Prilejeme smotanu, ktorú dve minúty na miernom ohni prevaríme. Dochutíme podľa potreby soľou, bielym korením, možno štipkou cukru.

Polievku zdobíme natrhanými lístkami čerstvej majoránky.
Polievku nalejeme do pekného, predhriateho taniera. Môžeme ozdobiť na masle orestovaným plátkami cesnaku.


- Polievku môžete zahustiť maslovou zápražkou. My sme použili zemiaky. Polievka je ľahšia, bezlepková.
- V sezóne medvedieho cesnaku, môžete cesnak nahradiť medvedím cesnakom.
- Ak máte cesnak s klíčkom uprostred, tak ho pozdĺžne rozpoľte a klíček odstráňte. Klíček spôsobuje zažívacie problémy.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >