RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Karlovarský knedlíkZobraziť galériu

Karlovarský knedlík

Rýchly karlovarský knedlík s veľkolistým petržlenom

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 50 minút


Rožok 12 ks
Vajce 4 ks
Maslo 120 g
Mlieko polotučné 400 ml
Veľkolistý petržlen 1 svazek
Muškátový oriešok    štipka
Soľ, korenie podľa chuti


Dva dni staré rožky nakrájame na kocky. Dáme do misy, osolíme, okoreníme, pridáme muškátový oriešok a pokropíme studeným mliekom. Občas rožky opatrne premiešame. Mlieko sa musí do rožku vsiaknuť. Na záver pridáme nahrubo nasekaný veľkolistý petržlen.

Bielky oddelíme od žĺtkov a vyšľaháme v tuhý, pevný sneh. Žĺtky zmiešame s maslom izbovej teploty. K rožkom pridáme maslo so žĺtkami, sneh a opatrne spojíme v jednoliatu hmotu.

Z takto pripravenej hmoty urobíme gule veľkosti tenisovej loptičky. Dáme na parák, priklopíme pokrievkou a varíme v pare 8 minút.
Podávame na pekný, predhriaty tanier a servírujeme ako prílohu.

- Rožky môžeme nahradiť bielou bagetou, sendvičom.
- Karlovarské knedlíky budú jemnejšie, krehkejšie, keď do nich pridáme lyžicu kyslej smotany.
- Ak nemáte veľkolistý petržlen, použite kučeravý.
- Nepoužívajte rožky s makom, rascou.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >