RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Toskánsky cuketový koláčZobraziť galériu

Toskánsky cuketový koláč

Toskánsky cuketový koláč

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 12 | Čas: 30 minút


Cuketa 200 g
Soľ 1 lyžička
Lúpané slnečnicové jadierka 125 g
Kokosový cukor alebo trstinový 100 g
Vajce 4 ks
Vanilkový cukor 1 lyžička
Šťava z 1/2 Bio citróna
Kôra z 1/2 Bio citróna
Hladká mouka 100 g
Prášok do pečiva 1 lžička
Petržlenové listy hrsť
Listy bazalky hrsť
Práškový cukor  


Ošupené cukety nastrúhame na hrubom strúhadle do misy, osolíme a necháme pustiť šťavu.   

Listy petržlenu a bazalky nasekáme najemno. Na suchej panvici krátko opražíme slnečnicové semiačka a po vychladnutí ich pomelieme. 

Múku premiešame s práškom do pečiva a mletými slnešnicovými semiaškami. Cukoe s vajcom vyšľaháme do peny, pridáme vanilkový cukor, citrónovú šťavu a kôru. Zmes primiešame do múky s vajcom. K cestu pridáme dôkladne  vymačkanú strúhanú cuketu, petržlen a bazalku.

Rúru vyhrejeme na 175°C. Formu vystelieme papierom na pečenie a naplníme cuketovým cestom. Pečieme 45 - 50 minút na nejnižšom rošte rúry. Upečený koláč po 5 -10 minútach vyberieme z formy a podávame.  
Kousky koláče poprášíme moučkovým cukrem a podáváme vlažný nebo studený případně ozdobený listy bazalky.

- Pokiaľ chcete, aby bol múčnik nadýchaný a vláčny, měli by ste žĺtka a biela vyšľahať zvlášť. Naženiete do nich vzduch , ten dodá nadýchanost.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >