RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Uhorkovo - mätové gazpachoZobraziť galériu

Uhorkovo - mätové gazpacho

Uhorkovo-mätové gazpacho

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 20 minút


Šalátová uhorka 2 ks
Žltá paprika 2 ks
Cesnak 4 strúčiky
Velké avokádo 1 ks
Jarná cibuľka 1 zväzok
Mäta 1 zväzok
Biely jogurt 300 g
Biely ocot 3-4 lyžice
Zelené Tabasko 2-3 kvapky
Soľ / korenie  
Petržlen  
Červené nebo zelené chilli papričky na ozdobu 1-2 ks


Uhorky a papriky pozdĺžne rozpolíme, zbavíme semien a nakrájame nahrubo. Pár lístkov mäty necháme na ozdobu. Zväzok jarnej cibule a zvyšnú mätu nasekáme. Rozmixujeme niekoľkými pulzami všetku zeleninu, avokado a mätu s 2/3 jogurtu a ochutíme octom, Tabaskom, soľou a korením a podľa chuti zriedime vodou. Dáme poriadne vychladiť.

Podávame posypanú petržlenovou vňaťou, čiernym korením, mätou a nasekanou chilli papričkou a kopčekom zvyšného jogurtu.

Pokiaľ necháte polievku dosť hustú môžete ju podávať s kockami ľadu. Studená polievka vás v horúcich letných mesiacoch príjemne osvieži.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >