RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Cícerové lasagneZobraziť galériu

Cícerové lasagne

Cícerové lasagne s paprikami a kešu bešamelom

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 8 | Čas: 80 minút


kešu orechy 100 g
extra panenský olivový olej  
cibuľa 1 ks
červená cibuľa 1 ks
červená paprika 1ks
žltá paprika 1 ks
cesnak 4 strúčiky
bílé víno 100 ml
lahôdkové droždie 1,5 lyžice
morská soľ  
granulovaný cesnak 1 lyžička
mletý muškátový kvet ½ lyžičky
mleté korenie  
najemno nakrájaná rajčina 1 konzerva
sterilovaný cícer 1 plechovka
provensálské bylinky 1 lyžička
lasagne 1 balíček
čerstvá bazalka 1 hrsť
sušené oregano 1 lyžica

 

Kešu orechy zalejeme 200 ml vody a necháme stáť najmenej 3 hodiny, čím si pripravíme bešamel.
 
V hrnci rozohrejeme olej, pridáme nadrobno nakrájanú cibuľu a opražíme do ružova. Potom pridáme nahrubo nasekaný cesnak a spoločne ešte chvíľu restujeme. Následne to všetko zalejeme bielym vínom, minútku povaríme, kým sa alkohol neodparí a prelejeme do mi×éru. K tomu pridáme pripravené kešu aj s vodou, lahôdkové droždie, soľ, granulovaný cesnak, muškátový kvet a 2 lyžice olivového oleja a všetko dohromady rozmixujeme na hladký krém, ktorý podľa vlastnej chuti dosolíme a dokoreníme.
 
Na panvici s rozohriatym olejom opražíme cibuľu s paprikou nakrájanú na centimetrové kocky, pričom asi po 5 minútach pridáme nasekaný cesnak, a ešte chvíľu restujeme. Potom zalejeme paradajkami z konzervy spolu s 200 ml vody, osolíme a celú zmes 3 minúty povaríme. Medzitým scedíme cícer a v miske ju vidličkou roztlačíme – niektoré guličky môžeme ponechať celé. Cícer vmiešame do zeleninovej zmesi, pridáme provensálske bylinky a všetko dohromady ešte krátko prehrejeme.
 
Zapneme rúru a necháme ju predhriať na 165 ˚C. Na dno zapekacej nádoby (najlepšie s rozmermi 25 × 18 cm) vlejeme 1/3 bešamelu, naň rozložíme 3 pláty lasagní a prelejeme zeleninovou zmesou. Pokračujeme vo vrstvení – lasagne, kešu bešamel, zeleninová zmes – a to tak, aby všetko zakončovali lasagne preliate bešamelom. Cestoviny musia byť úplne zakryté (ak sa kešu zmesi nedostáva, môžeme vypláchnuť mi×ér troškou vody, ktorú lasagne prelejeme). Takto pripravenú zapekaciu misku prikryjeme, vložíme do rúry a pečieme približne 20 minút, do zlatista. Vypneme rúru a necháme lasagne ešte asi 15 minút dôjsť, pretože potom lepšie držia pri sebe.
 
 ----------

Hotové lasagne pokvapkáme olivovým olejom, posypeme nasekanou bazalkou a podávame.

 ---------- 

Po ukončení vrstvenia musia byť cestoviny úplne zakryté bešamelom, prípadne môžeme vypláchnuť mixér troškou vody, ktorú na lasagne tiež nalejeme. Vrchnú krustu je možné posypať kešu parmezánom, ktorý pripravíme rozmixovaním kešu orieškov, granulovaného cesnaku, lahôdkových droždia a solí.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >