RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Fazuľový šalátZobraziť galériu

Fazuľový šalát

Fazuľový šalát s rukolou a pečenými cherry paradajkami

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 40 minút


Fazule biele sterilizované  800 g
Cherry paradajky  500 g
Olivový olej   50 ml
Salám Chorizo   100 g
Cibuľa červená   1 ks
Balsamiko ocot   40 ml
Med    40 ml
Rukola    50 g
Morská soľ, korenie


Paradajky prekrojíme na polovicu, rozložíme ich na papier na pečenie rezom hore, osolíme, okoreníme a pokvapkáme olivovým olejom. Pečieme v predhriatej rúre na 170°C asi 20 minút.
 
Fazuľu zlejeme z konzervy a prepláchneme. Na oleji si opečieme chorizo salámu pokrájanú na štvrtky. Salámu vyberieme a necháme odkvapkať. Na rovnakom oleji v panvici opečieme na prúžky nakrájanú červenú cibuľu, ktorú po opečení pokvapkáme balsamikovým octom a pridáme lyžicu medu. Ľahko povaríme a osolíme.

Teplou zálievkou prelejeme fazuľu a premiešame. Potom primiešame salám, pečené paradajky a rukolu. Takto premiešaný šalát môžeme ihneď servírovať.

- Konzervovanú fazuľu môžeme použiť aj červenú, alebo si uvariť sušené fazuľe Trvá to trochu dlhšie.
- Šalát môžete vyladiť rôznymi druhmi listových šalátov natrhaných na kúsky alebo aj na kúsky natrhanými listy čakanky alebo rôznymi druhmi klíčkov.
- Fazuľu môžeme nahradiť aj sterilizovaným cícerom.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >