Test - GTM

RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Hruškový závinZobraziť galériu

Hruškový závin

Hruškový závin s hrozienkai a vlašskými orechami

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 60 minut


Lístkové cesto 400 g
hrušky 350 g
cukor 150 g
vlašské orechy 40 g
skorica štipka
vajce 1 ks
vanilkový cukor 1 balíček
hrozienka 50 g
strúhanka 2 lyžice

 

Lístkové cesto rozvaľkáme na tenký plat do obdĺžnikévho tvaru. Posypeme strúhankou a na strúhanku ukladáme nastrúhané alebo na kosky nakrájané hrušky ochutené cukrom, vanilkovým cukrom a škoricou Na hrušky nasypeme nasekané orechy a hrozienka.

Bočné okraje cesta prehneme dovnútra a zavinieme do rolky. Závin prenesieme na papier na pečenie a položíme na plech. Na niekoľkých miestach prepichneme vidličkou a potrieme rozšľahaným vajcom.  

Pečieme v predhriatej rúre cca 30 min. na 180 °C, pokiaľ cesto nezozlatne.

 ---------

Zdobíme čerstvou mätou a práškovým cukrom.

 ---------- 

Namiesto hrušiek môžeme použiť jablká, marhule, broskyne,alebo orechovú náplň. 
Vlašské orechy môžeme nahradiť lieskovými orieškami alebo nasekanými lúpanými mandľami.
Hrozienka je dobré deň dopredu namočit do rumu.
Strúhanka se dává do závinu, aby vytiahla z hrušek nadbytočnú tekutinu a závin nepopraskal.


Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť


LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >