Test - GTM

RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Medovo-mrkvová polievkaZobraziť galériu

Medovo-mrkvová polievka

Medovo-mrkvová polievka so zázvorom

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 40 minút


Mrkva 500 g 
Zemiak typu B  1 ks
Jablko  1 ks
Cibuľa 1 ks
Slnečnicový olej 1 lyžica
Kúsok zázvoru 1 cm
Soľ  
Pomaranč 01.II
Med  1 lyžica
Zeleninový vývar alebo voda 700 ml
Biely jogurt 40 g 
Čerstvý petržlen 1 hrsť


Cibuľu očistíme a nakrájame na kocky. Zázvor osúpeme a nastrouháme najemno. Zemiak, mrkvu a jablko očistené a zbavené jadierok nakrájame nahrubo. V hrnci naoleji s maslom speníme cibuľu a zázvor, pridáme zemiak a jablko, osolíme a opekáme 5 minút, občas premiešame. Zeleninu podlejeme vodou a varíme 15 minút. Hrniec odstavíme a necháme vychladnúť.. Do polievky prilejeme pomarančovú šťavu, pridáme med a v mixéri alebo tyčovým míxerom rozmixujeme dohladka.

Polievku podávane s 2 lyžičkami bieleho jogurtu, posypanou lístkami petržlenu.

- Namiesto cibule môžeme použiť pór,. Polievka bude mať jemnejšiu chuť.Na ozdobu použijeme jednu mrkvu nakrájanú na kolieska a opečenú na panvici na masle.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >