RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Mrkvový koláč Zobraziť galériu

Mrkvový koláč

Mrkvový koláč so zázvorom

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 8 | Čas: 35 minút


Mrkva  600 g
Jarná cibuľka  1 zväzok 
Olivový olej  2 lyžičky 
Zázvor  50 g
Červená chilli paprička  01.II
Petržlenová vnať  1 veľký zväzok 
Čerstvý koriander  1 zväzok  
Vyvalkané listové cesto  550 g
Vajce (veľkosť M)  4 ks
Kyslá smotana  375 g
Soľ  
Čierne korenie  
Čerstvo nastrúhaný muškátový oriešok


Mrkvy ošúpeme a nakrájame na tenké plátky hrubé asi 3mm. Opláchneme jarné cibuľky, očistíme a bielu časť nakrájame na tenké plátky. Zelenú časť cibuliek nakrájame na tenké prstienky. Zázvor olúpeme a nakrájame na jemno. Rozpolíme chilli papričky, odstránime semenník a struky nakrájame na malé kocky. Opláchneme a osušíme petržlenovú vňať aj koriander a nasekáme.
 
V hrnci privedieme k varu vodu a osolíme. Plátky mrkvy v nej blanšírujeme približne 1 minútu, potom ich zlejeme do sita a necháme odkvapkať. Biele časti nakrájanej cibuľky restujeme na oleji 2-3 minúty.
 
Vaječné žĺtky opatrne oddelíme od bielkov. Z bielkov a štipky soli vyšľaháme tuhý sneh. Kyslú smotanu rozšľaháme so žĺtkami a ochutíme korením a muškátovým orieškom. Zmiešame vyšľahané bielky opatrne do zmesi.
 
Zmiešame mrkvu, cibuľu, zázvor, čili a bylinky. Rúru zohrejeme na 200°C (teplovzdušná 180°C). Tortovú formu vypláchneme studenou vodou. Z lístkového cesta vykrojíme kruh s priemerom 24cm. Zo zvyšného cesta nakrájame pruhy široké 4cm a tortovú formu vyložíme.
 
Lístkové cesto naplníme pripravenou zmesou mrkvy a zalejeme smotanou s vajcami. Povrch uhladíme. Koláč pečieme 50 minút v spodnej časti rúry na 200°C a ďalších 20 - 30 minút na 175°C dozlatista.

Koláč chutí skvelé teplý, ale taktiež aj studený. S ľahkým šalátom sa stane výbornou večerou alebo desiatou.

- Ak ponáhľame, vajcia môžeme rovno zmiešať so smotanou a ostatnou zeleninou bez šľahania bielku. Namiesto petržlenu môžeme použiť iné zelené listy napríklad špenát alebo žihľavu.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

PASTA LTSS2417 PASTA
LTSS2417
BASE LT3074 BASE
LT3074
GRAVITY LT7012 GRAVITY
LT7012

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >