Test - GTM

RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Osso BuccoZobraziť galériu

Osso Bucco

Osso Bucco

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 2 hodiny


Teľacia kližka s kosťou, nasekaná na 5 cm kúsky 1 kg
hladká múka 1–2 lyžica
olivový olej na vyprážanie alebo pečenie 2–3 lyžice
mrkva 2 kusy
cibuľa 2 kusy
stopka zeleru 2 kusy
suché biele víno 125 ml
hovädzí vývar 125 ml
konzervované paradajky 400 g
sušená zmes bylinek (napr. provensálskych) 1 lyžička
soľ  
korenie  
gremolata na dochutenie  

 

Zapneme rúru a predhrejeme ju na 170 °C. Cibuľu, mrkvu a zeler očistíme, umyjeme a nakrájamee na kocky a už pripravené, nakrájané mäso premiešame s múkou.

V hrnci alebo v pekáči rozohrejeme olej a mäso prudko opečieme dohneda, aby zostalo šťavnaté. Potom ho vyberieme, do hrnca dáme pripravenú zeleninu a zľahka vyprážame 10 minút.

Následne vrátime mäso do hrnca k zelenině, prilejeme víno a vývar, pridáme paradajky, sušené bylinky, soľ a korenie – podľa chuti. Takto pripravené všetko zakryjeme pokrievkou a dusíme rúre  2 hodiny,alebo do doby, kým mäso zmäkne. Počas dusenia ho jeden alebo dvakrát otočíme, aby sa rovnomerne prevarilo a nasiaklo chuť a omáčku premiešame.  

 ---------- 

Podávame horúce, posypané gremolatou.

 ---------- 

Múka, v ktorej obaľujeme mäso, na ňom vytvorí krustu a neskôr zahustí omáčku.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >