RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Polévka z pečených kedlubenZobraziť galériu

Polévka z pečených kedluben

Polievka z pečených kalerábov

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 5 | Čas: 60 minut


Stredne mladé kaleráby  3 ks 
Sušený cesnak 1 lyžica
Provensalské korenie 1 lyžica
Rasca 1 lyžička
Cibuľa 2 ks 
Lúpaná celá červená šošovica 100 g 
Zeleninový vývar 1,3 l 
Soľ 1 lyžička
Čerstvo nastrúhaný chren  3 lyžičky
Extra panenský olivový olej
Pažítka malý sväzok
Zakysaná smetana na zjemnění


Rúru predhrejeme na 180°C. Kaleráby olúpeme, nakrájame na kocky, poprášime sušeným cesnakom a bylinkami, osolíme, pokvapkáme olivovým olejom a pečieme ve vyhriatej rúre asi 30 minút. Počas pečenia občas premiešame.

Vo väčšej panvici na oleji speníme nahrubo nasekanú cibuľku, posypeme rascou a chvíľu restujeme. Zalejeme 1,3 l horúcim vývarom, pridáme šošovicu, soľ a varíme, dokým nezačne šošovica mäknúť. Nakonec pridáme pečené kaleráby, chren a polievku rozmixujeme  na jemný krém.
Podľa potreby osolíme, zjemníme kyslou smotanou a posypeme nasekanou pažítkou.

- Upečte o jeden kaleráb naviac, po upečení ho nakrájajte na malé kocky a tie potom vložte do hotovej polievky.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >