RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Škoricové koláčikyZobraziť galériu

Škoricové koláčiky

Škoricové koláčiky

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 6 | Čas: 75 minút


Vajce    2 ks
Polohrubá múka 500 g
Maslo    100 g
Droždie 1 ks (42 g)
Soľ štipa
Cukor 20 g
   
Náplň:  
Kryštálový cukor  
Škorica  1 lyžička


Z droždia, cukru, trochu vlažnej vody a lyžice múky si pripravíme kvások, ktorý necháme na teple vykysnúť.

Do misy si pripravíme preosiatu múku, pridáme rozpustené maslo, vajce, vykysnutý kvások a vypracujeme vláčne cesto asi ako na buchty. Necháme prikryté utierkou vykysnúť.

Vykystnuté cesto rozváľkame na silnejší plát, pomastíme rozpusteným maslom a posypeme kryštálovým cukrom zmiešaným so škoricou. Plát stočíme do rolády a nakrájame na rezy. 

Spodnú stranu omočíme v múke a vyskladáme na vymastený plech. Necháme ešte asi 15 minút vykysnúť. Potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C asi 15 minút.

Pred podávním pocukríme múčkovým cukrom.

- Po vytiahnutí z rúry je dobré koláče hneď vybraťt z plechu, aby nám cukor nevytiekol.
- Koláčky môžeme piecť aj na papieri na pečenie.
- Cesto na koláčky musí byť po rozvaľkaní vyššie, aspoň 1cm inak budú koláčiky vysušené.

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

BASE LT3076 BASE
LT3076
VASO LT9008 VASO
LT9008
DINE LT9015 DINE
LT9015

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >