RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


KapustnicaZobraziť galériu

Kapustnica

Kapustnica so sušenými slivkami

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 8 | Čas: 60 minút


Zemiaky  360 g 
Kyslá kapusta  400 g 
Cibuľa veľká  2 ks
Jemné ovsené vločky 40 g 
Červená šošovica (lúpaná polená)  80 g 
Sušené nesírené slivky  24 ks 
Slnečnicový olej  10 lyžíc
Bobkový list  3 - 4 ks
Nové korenie  3 guličky
Sladká paprika 3 - 4 lyžice
Mletá rasca 2 lyžice 
Himalájska soľ 1 lyžice 
Lahôdkové droždie  2 lyžice 
Rastlinná smotana  250 ml 

Kyslú kapustu pokrájame na menšie kusy, zemiaky na kocky a cibuľu na malé kocôčky. Kapustu vložíme do hrnca, pridáme bobkové listy a nové korenie. Zalejeme vodou tak, aby bola kapusta ponorená a varíme 20 minút. Potom dáme bokom. V druhom hrnci na oleji necháme orestovať cibuľu, pridáme rascu a papriku a krátko opečieme. Prisypeme zemiaky, ovsené vločky, červenú šošovicu, sušené slivky, soľ a zalejeme 1600 ml vody a varíme cca 20 -25 min do zmäknutia zemiakov. Pridáme varenú kyslú kapustu a krátko spoločne povaríme. Dochutíme lahôdkovým droždím, zjemníme rastlinnou smotanou a všetko prehrejeme.

Hotovú kapustnicu podávame s čerstvým chlebom
- Namiesto sušených sliviek môžeme použiť údené tofu.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >