RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Mrkvová BábovkaZobraziť galériu

Mrkvová Bábovka

Mrkvová Bábovka so slivkami

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 8 | Čas: 80 minút


Špaldová múka 400 g
Hnedý cukor 200 g
Prášok do pečiva 3 lyžičky
Sušené slivky 1 hrnček
Mletý klinček a škorica 1 lyžička
Vejce  2 ks
Mlieko 150 ml
Rozpustené maslo + kúsok na vymazanie formy  80 g
Najemno nastrúhaná mrkva 2 hrnčeky
Strúhanka alebo hrubá múka  2 lyžice


Slivky nakrájame na väčšie kúsky. Rúru vyhrejeme na 180°C.

Múku, cukor, prášok do pečiva,slivky a korenie premiešame v mise. Maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli. Vejce, mlieko a rozpustené maslo společne prešľaháme.

Tekutú část prilejeme k sypkej, pridáme mrvku a potom všetko už jen ľahko zamiešame. Formu na bábovku vytrieme maslom, vysypeme strúhankou alebo hrubou múkou a nalejeme do nej cesto. 

Pečieme v rúre asi 60 minút. Bábovku necháme 5 minút vychladnúť a potom ju vyklopíme na mriežku.

Bábovku môžeme posypať práškovým cukrom.

-Ak upečená bábovka po 5 minútach chladnutia nevypadne, prekryjeme formu utierkou namočenou v studenej vode. Bábovka sa na povrchu mierne zrazí a "pustí" sa formy.
- Namiesto sliviek môžeme použiť hrozienka, ale v tomto prípade jen 1/2 hrnčeka

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >