Olúpeme uhorku, stred zbavíme semienok a následne ju nakrájame na tenké rezančeky. Očistíme mrkvu a tiež nakrájame na tenké rezančeky. Oboje premiešame, osolíme a pokvapkáme trochou šťavy z limetky.
Aby bol správne odležaný, pripravíme si dip na podávanie, a to tak, že v miske zmiešame arašidové maslo, sójovú omáčku, miso shiro, olúpaný a roztlačený cesnak, sezamový olej a sirup. Ingrediencie premiešame a do zmesi budeme po lyžiciach pridávať vodu, aby omáčka povolila a získala tú správnu konzistenciu, ktorá sa podobá hustejšiemu jogurtu. Akonáhle ju dosiahneme, dochutíme čili papričkami.
Podľa návodu na obale si pripravíme rezance, scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Medzitým, čo sa rezance varia, nakrájame tofu na tyčinky a osušíme. Na panvici rozohrejeme olej na vyprážanie, do ktorého pokladáme tyčinky, jemne ich osolíme a vyprážame dozlatista a chrumkava. Potom ich dáme bokom na papierový obrúsok.
Olúpeme avokádo, zbavíme ho kôstky, nakrájame na rovnomerné plátky a pokvapkáme šťavou z limetky. Oberieme lístky byliniek a stonky nakrájame na menšie dieliky.
S ryžovým papierom pracujeme podľa návodu na obale, pričom na namáčanie výborne poslúži plech alebo forma na pečenie. Na pripravený list ryžového papiera dávame postupne všetky pripravené náplne – bylinky, avokádo, šalát, rezance, tofu, uhorku a mrkvu – a zavinieme podľa informácií. Pri konzumácii závitkov namáčame do dipu.
----------
Náplne do závitkov môžeme rôzne obmieňať, napr. pridať reďkev, špenát, červenú repu, kaleráb, mango, jarnú cibuľku, bio vajcia atď. podľa vlastnej chuti.