RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Vietnamské závitkyZobraziť galériu

Vietnamské závitky

Vietnamské závitky s arašídovým miso dipom

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 50 min


ryžové rezance 100 g
ryžový papier 12 plátkov
údené tofu 180 g
šalát podľa sezóny 12 listov
avokádo 1 kus
thajská bazalka (alebo bežná) 1 zväzok
čerstvý koriander alebo petržlenová vňať 1 zväzok
uhorka 1 kus
mrkva 2 kusy
limetková šťava 2 lyžice
rastlinný olej na vysmážanie 4 lyžice
himalájská alebo morská soľ špetka
DIP  
arašídové maslo 80 g (3 lyžice)
sójová omáčka 1 lyžica
miso shiro (svetlé) 2 lyžice
cesnak ½–1 strúčik
kokosový sirup (alebo ryžový) 1 lyžica
sézamový olej 1 lyžica
chilli papričky (podľa chuti) 1–2 kusy

 

Olúpeme uhorku, stred zbavíme semienok a následne ju nakrájame na tenké rezančeky. Očistíme mrkvu a tiež nakrájame na tenké rezančeky. Oboje premiešame, osolíme a pokvapkáme trochou šťavy z limetky.
 
Aby bol správne odležaný, pripravíme si dip na podávanie, a to tak, že v miske zmiešame arašidové maslo, sójovú omáčku, miso shiro, olúpaný a roztlačený cesnak, sezamový olej a sirup. Ingrediencie premiešame a do zmesi budeme po lyžiciach pridávať vodu, aby omáčka povolila a získala tú správnu konzistenciu, ktorá sa podobá hustejšiemu jogurtu. Akonáhle ju dosiahneme, dochutíme čili papričkami.
 
Podľa návodu na obale si pripravíme rezance, scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať. Medzitým, čo sa rezance varia, nakrájame tofu na tyčinky a osušíme. Na panvici rozohrejeme olej na vyprážanie, do ktorého pokladáme tyčinky, jemne ich osolíme a vyprážame dozlatista a chrumkava. Potom ich dáme bokom na papierový obrúsok.
 
Olúpeme avokádo, zbavíme ho kôstky, nakrájame na rovnomerné plátky a pokvapkáme šťavou z limetky. Oberieme lístky byliniek a stonky nakrájame na menšie dieliky.
 
S ryžovým papierom pracujeme podľa návodu na obale, pričom na namáčanie výborne poslúži plech alebo forma na pečenie. Na pripravený list ryžového papiera dávame postupne všetky pripravené náplne – bylinky, avokádo, šalát, rezance, tofu, uhorku a mrkvu – a zavinieme podľa informácií. Pri konzumácii závitkov namáčame do dipu.

 

 ---------- 

Hotové závitky servírujeme s arašídovým dipom.

 ---------- 

Náplne do závitkov môžeme rôzne obmieňať, napr. pridať reďkev, špenát, červenú repu, kaleráb, mango, jarnú cibuľku, bio vajcia atď. podľa vlastnej chuti.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >