Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku, pridáme cukor a necháme 5 minút stáť. Potom, čo droždie nakysne, pridáme sezamové semienka, maslo, jogurt, štipku soli a múku. Všetko spracujeme rukami, pritom pridáme toľko vlažnej vody, aby sme uhnetli vláčne a pružné cesto. Keď máme hotovo, zakryjeme ho potravinárskou fóliou alebo čistou vlhkou utierkou a necháme odležať a nakysnúť na vlažnom mieste aspoň 1,5 hodiny.
Medzitým necháme zemiaky variť v šupke asi 20 minút, potom ich olúpeme a roztlačíme. Takto pripravené do nich primiešame kukuricu, hrášok, olúpanú a najemno nakrájanú cibuľu, koriander, rascu, nahrubo nasekanú mätu a trochu citrónovej šťavy. Všetko osolíme a okoreníme podľa chuti.
Po odležaní cesto ešte jemne spracujeme, a potom z neho vytvoríme 6 guličiek, ktoré valčekom rozvaľkáme na podlhovasté placky. Tie potom rozrežeme napoly a zľahka navlhčíme vodou. Z každého plátku cesta urobíme kornút a naplníme ho lyžicou pripravenej zeleninovej zmesi. Kornút uzavrieme a jeho okraje pritlačíme k sebe – okraje najlepšie utesníme vidličkou.
Takto pripravené samosy vyložíme na plech, zľahka potrieme olejom a pečieme cca 15 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
----------