RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Zeleninová samosaZobraziť galériu

Zeleninová samosa

Zeleninové plnené taštičky samosa

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 60 minút


Náplň:  
zemiaky 3 ks
kukurica z konzervy 50 g
zelený hrášok z konzervy 80 g
cibuľa 1 ks
citrón 1 ks
mletý koriander 1 lyžica
mletá rasca 1 lyžica
mäta 3 lístky
soľ  
korenie  
Na cesto naan (6 placiek):  
hladká múka ½ kg
mlieko 2 lyžice
jogurt 2 lyžice
sušené droždie 1 lyžička
cukor 1 lyžička
maslo izbovej teploty 10 g
čierny sezam semienka 1 lyžica
biely sezam semienka 1 lyžica
olivový olej  
soľ  

 

Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku, pridáme cukor a necháme 5 minút stáť. Potom, čo droždie nakysne, pridáme sezamové semienka, maslo, jogurt, štipku soli a múku. Všetko spracujeme rukami, pritom pridáme toľko vlažnej vody, aby sme uhnetli vláčne a pružné cesto. Keď máme hotovo, zakryjeme ho potravinárskou fóliou alebo čistou vlhkou utierkou a necháme odležať a nakysnúť na vlažnom mieste aspoň 1,5 hodiny.
 
Medzitým necháme zemiaky variť v šupke asi 20 minút, potom ich olúpeme a roztlačíme. Takto pripravené do nich primiešame kukuricu, hrášok, olúpanú a najemno nakrájanú cibuľu, koriander, rascu, nahrubo nasekanú mätu a trochu citrónovej šťavy. Všetko osolíme a okoreníme podľa chuti.
 
Po odležaní cesto ešte jemne spracujeme, a potom z neho vytvoríme 6 guličiek, ktoré valčekom rozvaľkáme na podlhovasté placky. Tie potom rozrežeme napoly a zľahka navlhčíme vodou. Z každého plátku cesta urobíme kornút a naplníme ho lyžicou pripravenej zeleninovej zmesi. Kornút uzavrieme a jeho okraje pritlačíme k sebe – okraje najlepšie utesníme vidličkou.
 
Takto pripravené samosy vyložíme na plech, zľahka potrieme olejom a pečieme cca 15 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
 
 ----------

Podáváme podľa chuti so šalátom alebo čerstvou zeleninou.

 ---------- 

Miesto pečenia v rúre môžeme samosy smažiť na panvici s trochou oleja.


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >