RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Chlebíček so špenátom a paradajkamiZobraziť galériu

Chlebíček so špenátom a paradajkami

Chlebíček so špenátom a paradajkami

Obtiažnosť: stredná | Porcie: 8 | Čas: 70 minút


Kukuričná múka 230 g 
Hladká pšeničná múka 230 g 
Jedlá sóda 1 lyžička
Soľ  
Korenie  
Polotučné mlieko 400 ml 
Vajce  2 ks
Sušené paradajky v oleji  60 g 
Veľké šampiňóny 3 ks
Baby špenát  30 g
Balkánsky syr  60 g 
Dýňová semínka  20 g 


Obe múky premiešame so sódou, štipkou soli a korením.  V inej miske vyšľaháme vajce s mliekom a 5 lyžicami oleja zo sušených paradajok. 

Očistené šampiňóny nakrájame na plátky. Opekáme na rozohriatom oleji 5 minút a nakoniec osolíme. Listy špenátu a sušené paradajky nakrájame na hrubo. Pripravené šampiňóny, špenát a paradajky primiešame do suchej zmesi, pridáme mliekom s vajcom a vypracujeme cesto.  

Formu na chlebíček vymažeme olejom, prestrieme papier na pečenie a vlejeme cesto. Pomocou stierky zarovnáme a párkrát klepneme formou o desku stola, aby sa uvolnil prípadný vzduch. Chlebíček posypeme semiačkami a pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C cca 60 minút dozlata.

Chlebíček podávame po vychladnutí, ale ešte teplý.

- Upečený chlebíček kontrolujeme špajdľou. Ak sa na ňu nalepí trochu cesta, pečieme ešte ďalších 10 minút.
- Pred podávaním na druhý deň môžeme kúsky chlebíčka opiecť v toustovači. Vytvorí to peknú chrumkavú kôrku.  

Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

BASE LT3070 BASE
LT3070
RENNES LT2090 RENNES
LT2090

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >