RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Domáca majonézaZobraziť galériu

Domáca majonéza

Domáca majonéza – 4 druhy

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 10 minut


vejce 3 ks
horčica 2 lyžičky
citron ½ ks
slnečnicový olej 225 ml
soľ  
korenie  
   
Papriková majonéza  
mletá udená paprika 1 lyžička
šťava z limetky (nahradí citrón) 1 ks
   
Kôprová majonéza  
čerstvý kôpor 1 hrsť
sušený cesnak ½ lyžičky
dijonská horčica (nahradí klasická) 2 lyžičky
   
Parmezánová majonéza  
nastúhaný parmezán 1–2 lyžice
prolisovaný cesnak 1–2 strúčiky
   
Curry majonéza  
mleté žlté curry 2 lyžičky
kurkuma 1 lžička
šťáva z limetky (nahradí citron) 1 ks

 

Vejce opatrne rozklepneme a oddelíme bielka od žĺtok, které vložíme do vysokej užšej nádoby vhodnej na šľahanie  tyčovým mixérom. Pridáme k nim 2 lyžičky horčice a dochutíme šťavou z citróna, soľou a korením. Následne k surovinám opatrne prilejeme olej a tyčovým mixérom jemne staticky mixujeme 1–2 minúty, než je všetok olej zapracovaný a vznikne hladká majonéza.

Hotovú majonézu spotrebujeme do 3 dní. Skladujeme v uzavierateľnej nádobe v chladničke. 

 ---------- 

Domáca majonéza se skvele hodí k jahnňciemu, halloumi, kui grilovanej zelenine, hovädziemu, kuraciemu a rybiemu mäsu.

 ---------- 

Všetky druhy majonéz se pripravujú rovnakým spôsobom ako základná. 


Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >