RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Írsky eintopfZobraziť galériu

Írsky eintopf

Polievka Írsky eintopf

Obtiažnosť: nízka | Porcie: 4 | Čas: 120 minút


Jahňacie predné  1000 g
Olej   50 ml
Cibuľa 100 g
Mäsový vývar  2 l
Kel 200 g
Zemiaky 250 g
Mrkva 250 g
Petržlen  zväzok
Citrón   1 ks
Soľ, korenie  
Kmín  
   

V hrnci rozohrejeme olej a sprudka na ňom osmažíme jahňacie mäso nakrájané na malé kúsky. Mäso vyberieme a do hrnca vložíme nakrájanú cibuľu. Orestujeme do zlatista, pridáme opečené mäso, zalejeme vývarom, okoreníme a pozvoľna varíme do mäkka.
 
Po 30 minútach varenia pridáme na rezance nakrájaný kel a rascu. Varíme ďalších cca 35 minút.
 
Potom pridáme na kocky nakrájané zemiaky, mrkvu a strúčik cesnaku a spoločne dovaríme do mäkka.
 
Hotovú polievku dosolíme, okoreníme a pridáme štipku cukru.

Pri podávaní posypeme polievku zmesou z jemne nakrájané petržlenovej vňate, cesnaku a citrónovej kôry. Táto zmes sa nazýva v talianskej kuchyni "Gremolata" a dodá polievke tú správnu aromatickú bodku.

- Miesto jahňacieho mäsa môžeme použiť aj mäso hovädzie.
- Ak nemáme vývar, zalejeme polievku vodou.
- Gremolata je talianske bylinkové "ochucovadlo" z jemne nasekaného plocholistého petržlenu, citrónovej kôry a cesnaku. Do zmesi sa môže pridať aj jedna rozotrená ančovička.

Vytlačiť recept

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >