RECEPTY

Šťavnaté hovädzie mäsko, uprostred ružové, ale plné šťavy, to je sen väčšiny gurmánov. Našim cieľom je Vás previesť od nákupu vhodného riadu či náčinia, až po dokonale pripravený moderný pokrm.


Pikantné GrissiniZobraziť galériu

Pikantné Grissini

Pikantné Grissini s korenistým Carpacciom


Obtiažnosť: stredná | Porcie: 4 | Čas: 60 minút


Múka 250 g
Múka z lieskových orechov 20 g
Carpaccio 250 g
Zázvor v prášku 20g
Čerstvé droždie 4 g
Citrón  
Kardamon  
Paprika sladká  
Olivový olej + trocha naviac 35 ml
soľ / korenie  
Voda 140 ml


Pripravíme Grissini - v mise zmiešame múku, 140 ml vody, štipku soli, 35 ml oleja, droždie a vytvoríme hladké cesto. Dáme ho do múkou vysypanej misky, prikryjeme utierkou a necháme cca 2 hodiny kysnúť.

Carpaccio rozložíme na plech, pokvapkáme olejom, osolíme, okoreníme, posypeme kardamómom, zázvorom, nastrúhanou citrónovou kôrou, pokvapkáme citrónovou šťavou a necháme marinovať cca 30 minút.

Z cesta pomocou valčeka vyvaľkáme plát, potrieme olejom, posypeme paprikou, múkou z lieskových orechov, osolíme a nakrájame na dlhé prúžky o šírke 1 cm. Plátky opatrne prekrútime, položíme na plech na papier na pečenie a pečieme na 180°C po dobu 20 minút.

Upečené grissini necháme vychladnúť a podávame s carpacciom.


  • - Múka z lieskových orechov dodá grissinám sladkú chuť a praženú arómu. Ak nemáte k dispozícii hotovú múku, môžete ju pripraviť tak, že rozmixujete opečené a ošúpané lieskové orechy.


Vytlačiť recept

Pre prípravu môžete použiť

ERBA LT7017 ERBA
LT7017
DINE LT9002 DINE
LT9002

LAMART ODPORÚČA SPOTREBIČE PHILCO

Moderný vzhľad, špičkové technológie a vysoký užívateľský komfort sú kľúčovými prvkami rúr značky Philco. Varenie nikdy nebolo jednoduchšie. Od obľúbenej pochúťky Vás teraz budú deliť iba dotyky. Stačí zvoliť príslušnú funkciu na displeji a všetko prebieha tak ako má, bez toho aby ste potrebovali kuchársku knihu.

Prejsť na spotrebiče Philco >